KOCKERD

 

KOCKERD

 

 

KOCKERD, KOCKERD kérdőív, fokozott adóhatósági felügyelet

 

 

KOCKERD

Ne hagyja, hogy KOCKERD mulasztás miatt kárba vesszen a cégalapításra és cégmódosításra szánt pénz, idő és energia!

 

A cégalapítás / cégmódosítás befejezése után a cégbejegyzést követő 1 éven belül szinte minden cég kap egy kockázatelemző ún. KOCKERD kérdőívet. Aki ezt nem, vagy nem megfelelő határidőre küldi vissza - és mulasztását felszólítás ellenére sem pótolja, illetve igazolja -  annak törlik az adószámát, ami azt jelenti, hogy a társaság a továbbiakban gazdasági tevékenységet nem folytathat, azaz kárba veszett a cégalapítás díja és a cégalapítás ügyintézésére szánt idő és energia is. (2012. évhez képest tehát változás, hogy a KOCKERD kérdőívet nem közvetlenül a bejegyzést követően küldik ki, hanem egy éven belül bármikor. Ugyancsak változás, hogy 2013-tól KOCKERD mulasztás esetén először felszólítanak és bírságolnak, és csak eredménytelen felszólítást követően törlik az adószámot.)Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a KOCKERD kérdőív kitöltését kizárólag a könyvelőkre bízni könnyelmű felelőtlenség, ugyanis a KOCKERD kérdőív professzionális kitöltéséhez a számviteli adatokon túlmenően egyéb fontos szempontok figyelembe vétele és körültekintő értékelése is szükséges.

 


KOCKERD kérdőív professzionális kitöltésében segít Önnek:

Kertész Mária 06-20-442-8466

Bréda Virág 06-20-924-0590

Ardai Attila 06-20-949-2069

 

 

Emlékeztetjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a KOCKERD kérdőív kitöltése benne van a cégalapítás díjában, tehát aki a Céghmesternél alapította a cégét, annak elegendő a fenti 3 személynek jelezni, hogy szeretne segítséget kérni a KOCKERD kérdőív kitöltéséhez.

 

 

FOKOZOTT ADÓHATÓSÁGI FELÜGYELET

 


A fokozott adóhatósági felügyeletet olyan cégeknél rendelik el, akik a KOCKERD kérdőívet beküldték ugyan, de az abban foglaltak nem győzték meg az adóhatóságot arról, hogy a cég korrekt, megbízható adófizető lesz.


A fokozott adóhatósági felügyelet nem csak havi rendszerességű bevallási kötelezettséget, hanem jelentős havi plusz energia ráfordítást és költséget is jelent.  Tanulság: érdemes jól kitölteni a KOCKERD kérdőívet és inkább erre rászánni egyszeri 10.000-20.000 Ft-ot, mint rosszul kitölteni és utána egy éven át minden hónapban plusz energiát és költséget ráfordítani a bevallásra.

 

 


Segítünk:

06-20-949-2069