Cégalapítás sikerkulcsok

 

Cégalapítás sikerkulcsok

 

Tisztelt Érdeklődőnk, Tisztelt Ügyfelünk!

 

Ebben a menüpontban olyan tippeket, tanácsokat, problémamegoldásokat nyújtunk, amelyek jelentős része a legtöbb esetben fontos lehet a cégalapítás előkészítésénél és/vagy a cégalapítás végigvitele során.

 

Cégalapítás sikerkulcs 1#: Vizsgáztassa a kiszemelt ügyvédi irodát


Cégalapítás sikerkulcs 2#: A sikertelen cégalapítás emberi tényezői


Cégalapítás sikerkulcs 3#: Ígéret és valóság


Cégalapítás sikerkulcs 4#: Hányan és miért bíznak a 15 éves Céghmesterben


Cégalapítás sikerkulcs 5#: Vidéken lakom, de Budapesten lesz a cégem székhelye


Cégalapítás sikerkulcs 6#: Kötelező a Kft törzstőkéjét befizetni a bankszámlára is


Cégalapítás sikerkulcs 7#: Cégalapítós tanmese 2013.

 

 


Cégalapítás sikerkulcs 1#

 

“Vizsgáztassa” a kiszemelt ügyvédi irodát

 

Hogyan azonosítsa be és védje meg magát a cégalapítás piac felelőtlen és kiszámíthatatlan szereplőitől? Ügyvédválasztáskor az alábbi 5 témakört minden esetben vesse fel és körültekintően értékelje a válaszokat és egyéb reakciókat!


1. A cégalapítás ügyvédi/jogi megkezdése előtt kérjen adó/járuléktervezési tanácsadást, ezzel összefüggésben gondosan mérlegelje, hogy üzleti elképzeléséhez milyen cégformára és mekkora alaptőkére van szükség.  Ne bízza olyan ügyvédre cégalapítását, ahol ezekre a kérdésekre nem kap megbízhatóan alátámasztott válaszokat.


A gondosan, precízen készített társasági szerződés és az átgondolatlanul, kapkodva készített társasági szerződés között a különbség:

 

TÖBB MILLIÓ FORINT!


2. Cégalapítás / cégmódosítás esetén kérdezzen rá a pontos határidőkre – adatfelvétel – aláírás – iratbeküldés – bejegyzés. Kérdezzen rá a 2012-ben megváltozott törvények legfontosabb részeire (pl. adóregisztráció, összeférhetetlenség, KOCKERD kérdőív, fokozott adóhatósági felügyelet stb.).


3. Cégalapítás esetén kérdezzen rá, hogy mivel garantálják a bejegyzési határidőt, illetve mivel kártalanítják ügyfeleiket, ha ezt nem tartják be.


4. Kérdezzen rá, hogy Önnek cégalapítás / cégmódosítás esetén pontosan mit kell intézni a cégbejegyzésig az aláíráson kívül.


5. Cégalapítás / cégmódosítás során soha ne döntsön csak az árak alapján, mindig tudja meg – előre – , hogy mennyi lesz a cégalapítás / cégmódosítás pontos végösszege! (Sok iroda alkalmazza azt a trükköt, hogy nagyon olcsónak látszó díjakat tüntet fel és csak a végösszeg kifizetésénél derül ki, hogy az ajánlat köszönő viszonyban sincs a cégalapítás / cégmódosítás valódi költségeivel.)
Cégalapítás sikerkulcs 2#

 

A sikertelen cégalapítás emberi tényezői

 

A sikertelen cégalapítás sok esetben emberi hozzállás-mulasztás miatt következik be. Cégalapítás során vagy az ügyvéd, vagy az ügyfél, vagy mindkettő adminisztratív hibákat vét, mely lassítja, vagy meghiúsítja a cégalapítás bejegyzését. Például az ügyfél részéről hiányzik valamilyen adat, vagy irat, az ügyvéd rosszul, késve nyújtja be a cégbejegyzési kérelmet. A cégalapítás ezen hibái kellő odafigyeléssel, a cégalapítást végző ügyvéd körültekintő kiválasztásával könnyen elkerülhetők.


Aki megfogadja a Céghmester tanácsait, az a cégalapítás kezdő lépéseit buktatók nélkül teheti meg. Az extra gondos Céghmester főleg azoknak segít a cégalapítás (cégmódosítás) előkészítésében és megszervezésében, akiknek korábban máshol már rontották el cégalapítását (cégmódosítását), illetve akiknek KOCKERD kérdőív miatt törölték adószámát.  Ha nem szeretne csalódni, használja ki a cégügyi területen szerzett 15 éves tapasztalatunkat, tudásunkat. Kérjük, tanulmányozza alábbi  menüpontjainkat, melyekből részleteiben is képet kaphat arról, mennyi mindenre kell odafigyelni cégalapítás/cégmódosítás kapcsán!


 

Cégalapítás sikerkulcs 3#

 

Ígéret és valóság


Biztos Ön is tapasztalt már olyat, hogy szolgáltatásvásárlás esetén az ígért szolgáltatás és a teljesített szolgáltatás között jelentős eltérés volt, azaz nem azt kapta, amit ígértek, illetve, amire az előzetes marketing és egyéb információk alapján számított.


Ez azért van így, mert amikor szolgáltatást vásárolunk, akkor ígéretet vásárolunk és a „terméket” később kapjuk meg. (Szemben a kereskedelmi termékekkel, ahol a termék – elvben – előzetesen kipróbálható, megismerhető.)


Ez azt jelenti, hogy szolgáltatást vásárolni jóval nagyobb kockázatot jelent. (Gondoljunk a fodrászra, a kőművesre és hasonlókra.)


Székhelyszolgáltatás, könyvelés, cégalapítás esetén is jelentősek a kockázatok, amelyeket alapos előtájékozódással lehet csökkenteni.


Egyrészt meg kell vizsgálni az ajánlat életszerűségét, realitását. Díjak, költségek, szolgáltatásnyújtásban közreműködők tudása, hozzáállása, szolgáltatás nyújtás környezete, egyéb jellemzői. Ha az ajánlat eleve irreális, gyanús, nem szabad megbízást adni.


Ha az ajánlat reális, életszerű (díjak, költségek, szaktudás, környezet, stb.), akkor azt kell vizsgálni, hogy a szolgáltató ígéretének betartása mennyire valószínűsíthető.


Ezek, jól irányzott pontos kérdésekkel eldönthetők, felelősségvállalás, probléma-menedzselés, hasonlók. Az ún. „túlígérő” szolgáltatók – megfelelő odafigyeléssel – általában kiszúrhatók, beazonosíthatók. Pl.: személyes konzultációban a testbeszéd önmagában sokat elárul; ugyancsak sokat elárul, ha az ajánlat határidőit nem merik rögzíteni és csak azt ígérik, hogy igyekeznek; szintén sokat elárul, ha a fizetendő összeget (legalább közelítőleg) nem mondják meg előre; szintén sokat elárul a szolgáltatás tárgyi környezete (Pl.: ha egy ügyvéd nem rendelkezik az ingatlan-nyilvántartás és a céginformációs adatokhoz szükséges előfizetéssel, az biztos, hogy nem lesz gyors.); szintén sokat elárul a weboldal tartalma, szakmaisága (ahol csak díjcsomagok sokasága, valamint „jók vagyunk, bízza ránk magát” típusú mondatok vannak, de ehhez képest a szaktudás mélységében nem nyilvánul meg, ott érdemes fenntartással kezelni az ígéreteket).


Aki veszi a fáradtságot és rászán némi időt az előtájékozódásra, sok bosszúságtól, stressztől, felesleges kiadástól kímélheti meg magát.
Cégalapítás sikerkulcs 4#

 

Hányan és miért bíznak a 15 éves Céghmesterben

 

A Céghmester évente kb. 1200 cégalapítás és cégmódosítás előkészítésében és megszervezésében közreműködik. A bizalom alapja az ügyfeleink valós érdekeit előtérbe helyező, gyors, extra gondos ügyintézés!
Cégalapítás sikerkulcs 5#

 

Vidéken lakom, de Budapesten lesz a cégem székhelye

 

Ha Ön vidéken lakik és saját ügyvédje van, aki cégügyekben ügyes és gyors, nem kell hozzánk feljönnie. Ha ügyvédje felveszi velünk a kapcsolatot, küldünk illetéket és meg lehet oldani az azonnali, gyors cégalapítást! (Adatfelvétel, iratszerkesztés, aláírás, iratbeküldés 1 napon belül!) Ráadásul a Céghmesterrel megkötendő székhelyszolgáltatási, könyvelési, kézbesítési megbízotti szerződését is megkötheti saját ügyvédje előtt és azok díját nála kifizetheti!


 

Cégalapítás sikerkulcs 6#

 

Kötelező a Kft törzstőkéjét befizetni a bankszámlára is

 

Fizesse be minél előbb a Kft teljes törzstőkéjét!

 

Sokan tanácsolják, hogy ezt nem kell, szerintünk viszont fontos, több okból is. Pl.: nincs tagi kölcsön probléma, nincs KOCKERD probléma, nincs korlátlan felelősség, átruházhatóak az üzletrészek, hitel és pályázatképes a cég, osztalék is fizethető! Ha a törzstőke nincs befizetve fentiek mind problémát jelentenek!!!


 

 

Cégalapítás sikerkulcs 7#


CÉGALAPÍTÓS TANMESE 2013

 

Egyik új ügyfelünk 2013. májusában megbízott minket cégalapítás előkészítésével és megszervezésével. A cégalapítást előkészítő adóregisztrációs vizsgálódás/tanácsadás során megállapítottuk, hogy az adóregisztráció jogszabályai alapján nem lehet gazdasági társaságnak sem vezető tisztségviselője (Kft-ben ügyvezető), sem többségi tulajdonosa.


Fontos leszögezni, hogy ha valamiről díjazás ellenében tanácsot adunk, azt megfelelő információk birtokában, azok körültekintő értékelése alapján, felelősséggel tesszük. (A kibicek által kéretlenül mondott véleményeknek nincs tétjük; a felelős, díjazás fejében végzett tanácsadásnak viszont igen, ez elsősorban etikai kérdés!)


Az ügyfelünk, tanácsunk ellenére ragaszkodott hozzá, hogy ő legyen a Kft ügyvezetője és egyszemélyi tulajdonosa (ő „úgy hallotta”, hogy ez nem probléma).


Fontos leszögezni, hogy ügyfelünk tipikus úgynevezett „külső kontrollos” személyiség típus, ami azt jelenti, hogy mindig másokban keresi a hibákat, saját magában soha, és a felelősséget is mindig környezetére hárítja. Egyszerűen nem hitte el/nem vette tudomásul, hogy korábbi cégét az ő hibája miatt törölték és végig kételkedett szavunkban. „Nem létezik, hogy ilyen apróság miatt nem alapíthatok új céget!”- mondta.


Természetesen a társaság nem kapott adószámot, a cégbejegyzés meghiúsult, odaveszett a rengeteg ráfordított idő és energia, valamint az illeték és a munkadíj egy része. (Az illeték azért veszett oda, mert a Törvényszék a cégbejegyzési kérelmet befogadta, megvizsgálta, csak éppen az elutasítás mellett kellett döntenie.)


Ügyfelünk immár megfelelő személlyel új céget alapított, melyet azóta bejegyeztek. Ő csak kisebbségi tulajdonos lett (lehetett) a cégben.


 

Tanácsaink:


1. Ne hallgasson a felelőtlen, tét nélküli „véleményre”, a szóbeszédre, kibiceknek semmi sem drága! Csak a korrekt, megfelelő díjazás és felelősségvállalás ellenében adott tanácsokat tekintse mérvadónak.


2. Nagyon vigyázzon cég- és adóügyekben! 2012. óta új időszámítás van a NAV-nál: nagy összegű tartozás, adószám törlés, felszámolás, cégtörlés stb. mind negatív adóregisztrációs szempontok.


Sok sikert cégügyei intézéséhez, kívánjuk Önnek, hogy következő tanmesénknek ne Ön legyen a főszereplője!