Cégalapítás menete

 

Cégalapítás menete

 

Feltételezve, hogy a cégalapítás előkészítése megfelelően megtörtént, a cégalapítás menete, pontosabban a cégalapítás jogi/ügyvédi menete az alábbi lépésekből áll:

 

Cégalapítás menete 1. lépés:

 

Adategyeztetés/adatfelvétel, melynek során minden szükséges adat és tény egyeztetésre kerül (pl.: cégnév, székhely, tagok-ügyvezető adatai stb.)

 

Cégalapítás menete 2. lépés:

 

A cégalapítás során szükséges cégiratok ügyvédi általi előkészítése

 

Cégalapítás menete 3. lépés:

 

A cégalapítás eljárási költségeinek megfizetése. Ezt a feladatot a Céghmester teljes mértékben leveszi ügyfelei válláról, sőt bizonyos esetekre - pl.: azonnali cégalapítás - megfelelő mennyiségű illetéket tartunk rendelkezésre, azért, hogy sürgős esetben a cégalapítás menete 1 munkanap alatt végigvihető legyen.

 

Cégalapítás menete 4. lépés:

Az okiratok ügyvéd előtti aláírása


A cégalapítás menete során az ügyvéd által elkészített okiratok aláírására kizárólag az okiratot szerkesztő ügyvéd előtt kerülhet sor. Az aláíráson minden érintett félnek meg kell jelennie és megfelelő okmányokkal igazolni személyazonosságát.

 

A cégalapítás menete során 2012. március 1-től az ügyvédeknek kötelezően úgynevezett ügyfél azonosítást (JÜB) kell végezniük, mely kb. 5-10 perccel megnövelheti az aláírási eljárás időtartamát. Az ügyfél azonosításnak költség vonzata is van, belföldi személyek esetén 1.670 Ft/fő, külföldi személyek esetén 2.730 Ft/fő.

 

 

Cégalapítás menete 5. lépés:

A cégalapítás menete során készült iratok cégbírósági beküldése

Itt ügyfeleinknek semmilyen teendőjük nincs, mindent az eljáró ügyvéd intéz.  A cégalapítás menete lényegében a cégbejegyzéssel ér véget. A Cégbíróság bejegyző végzését az ügyvéd a társaság részére és a számlavezető bank részére küldi meg kizárólag e-mailben, a jogszabály által meghatározott formátumban.

2012. január 2-a óta már némi tapasztalat is felhalmozódott az új törvények alapján történő cégalapítás menete területén, elmondható, hogy a legtöbb céget 2-3 nap alatt bejegyzik, csak néhány esetben húzódik el ennél tovább a cégalapítás menete.

 

Cégalapítás menete 6. lépés:

Cégiratok átadása


Ha a Cégbíróság – az adószám megküldését követően - mindent rendben talált és a cég bejegyzésre került, az ügyvéd átadja ügyfele részére az összes őt megillető papíralapú iratot (társasági szerződés, aláírási minta, cégbírósági tanúsítvány, bejegyző végzés, valamint minden egyéb okiratból legalább 1-1 példány). Ezzel nem csak jogilag, hanem praktikusan is lezárul a cégalapítás menete.

 

 

Tisztelt Érdeklődőnk/Tisztelt Ügyfelünk!


A cégalapítás menete egyszerű, ugyanakkor összetett folyamat, ezért sok iroda elrontja. Ha nem szeretne csalódni, idegeskedni, bízza ránk a cégalapítás megszervezését! A Céghmesternél a cégalapítás menete hibátlanul, pontosan úgy történik, ahogy azt weboldalainkon részletezzük.

 

Segítünk:

06-20-915-1505

06-20-626-9194

 

 

A vallalkozasinditas.net oldal cégalapítás menete menüpontjának célja, hogy a lehető legegyszerűbbé és a leggyorsabbá tegyük a cégalapítást.